В “ПАЕК” через тиждень буде в продажу редиска

Редиска – перший овоч з якого ми розпочали свою історію вирощування овочів закритого ґрунту. Перший врожай збирали в середині лютого. Зараз вирощуємо в теплицях редиску для осінньої реалізації. Через 7-10 днів будемо готові запропонувати на продаж.  

ПРО ОВОЧ:

Редиска багата клітковиною, ефірними маслами, антоцианами, вітамінами, макро- і мікроелементами. У його хімічний склад входять: вітаміни групи B, E, PP, С; кобальт, мідь, хром, магній, калій, натрій, кальцій, цинк, фтор, фосфор, залізо, йод.

У їжу вживають не тільки хрусткі коренеплоди, а й молоде листя редиски, додаючи їх в вітамінні салати і зелені супи. Редис – основа різноманітних весняно-літніх овочевих салатів, з нього роблять зимові заготовки у вигляді консервації, заморожують і навіть сушать. 

Вживання редису в їжу — не тільки смачно, але і досить корисно. Цей коренеплід:

  • підвищує рівень гемоглобіну, тому корисний для хворих на анемію;
  • сприяє підвищенню апетиту;
  • має легкий жовчогінний і сечогінний ефект; 
  • знижує рівень холестерину і стабілізує вміст цукру в крові, що є цінним для діабетиків і людей, які страждають на атеросклероз;
  • зміцнює імунітет;
  • має противірусну дію під час застуд і має антисептичні властивості;
  • застосовується як засіб для профілактики онкозахворювань;
  • використовується в дієтичному харчуванні для зниження ваги за рахунок низької калорійності, але доведеться знизити гостроту редиски кефіром або іншим кисломолочним продуктом, щоб не збільшити апетит.

Поділитись:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Залишити відповідь

Читайте також