Редиска – перший овоч з якого ми розпочали свою історію вирощування овочів закритого ґрунту. Перший врожай збирали в середині лютого. Зараз вирощуємо в теплицях редиску для осінньої реалізації. Через 7-10 днів будемо готові запропонувати на продаж.
ПРО ОВОЧ:
Редиска багата клітковиною, ефірними маслами, антоцианами, вітамінами, макро- і мікроелементами. У його хімічний склад входять: вітаміни групи B, E, PP, С; кобальт, мідь, хром, магній, калій, натрій, кальцій, цинк, фтор, фосфор, залізо, йод.
У їжу вживають не тільки хрусткі коренеплоди, а й молоде листя редиски, додаючи їх в вітамінні салати і зелені супи. Редис – основа різноманітних весняно-літніх овочевих салатів, з нього роблять зимові заготовки у вигляді консервації, заморожують і навіть сушать.
Вживання редису в їжу — не тільки смачно, але і досить корисно. Цей коренеплід:
- підвищує рівень гемоглобіну, тому корисний для хворих на анемію;
- сприяє підвищенню апетиту;
- має легкий жовчогінний і сечогінний ефект;
- знижує рівень холестерину і стабілізує вміст цукру в крові, що є цінним для діабетиків і людей, які страждають на атеросклероз;
- зміцнює імунітет;
- має противірусну дію під час застуд і має антисептичні властивості;
- застосовується як засіб для профілактики онкозахворювань;
- використовується в дієтичному харчуванні для зниження ваги за рахунок низької калорійності, але доведеться знизити гостроту редиски кефіром або іншим кисломолочним продуктом, щоб не збільшити апетит.